Overige

Kerstmarkt

Ik moet eerlijk toegeven: de Duitsers zijn gewoon beter. Beter in kerstmarkten bedoel ik dan hè. De Nederlandse kerstmarkten zijn wel leuk en gezellig, maar het is het net niet. Vergelijk het met het Duitse voetbal. Ziet er allemaal wel leuk uit. Maar is het ook net niet. Ik heb even de FIFA-ranking erbij gepakt en die bevestigt dit. Denk aan 13 oktober dit jaar (3-0!). En denk aan die andere 10x dat Nederland ooit won van Duitsland. (En vergeet daarbij die 15x dat we verloren). Goed. Over naar de kerstmarkt.

Op Erica was afgelopen weekend ook een kerstmarkt. Heel gezellig. Het hele dorp was aanwezig. De ene helft van de inwoners zong in het koor. En de andere helft stond op de kerstmarkt hun kerstproducten te verkopen. Als het koor zong, stonden de verkopers te luisteren. Als ze uitgezongen waren kochten de koorleden de kerstmarkt leeg. De glühwein en de chocomelk was gratis en de oliebollen waren maar 50 cent! Je begrijpt: een en al gezelligheid.

Ik snap het wel, die bussen vol Nederlanders naar de Duitse kerstmarkten. De sfeer is daar gewoon beter. Intussen verkopen ze op veel kerstmarkten in Duitsland ook oliebollen. Waar overigens ook gretig aftrek van vindt door de Duitsers. Volgens mijn Duitse collega zijn wij Nederlanders de beste in frituren. Zij denkt dat ik zelfs mijn ontbijt frituur. Dat ik geen frituur heb, gelooft ze niet.

Aankomende vrijdagochtend ga ik weer eens naar de markt in Emmen. Niet de kerstmarkt maar de gewone warenmarkt. Daar kan je op de markt lopen met meer Duitsers om je heen dan op de kerstmarkt in Keulen. Dan koop ik een oliebol. Een echte. Mijn collega heeft gelijk. Dat is iets waar de Nederlanders wel goed in zijn. Oliebollen bakken. Dat kunnen wij nóg beter dan voetballen. Ik verheug mij al op oudjaarsdag. Ontbijten, lunchen en dineren met oliebollen. En ik verheug mij op 24 maart. Dan speelt Nederland tegen Duitsland in de EK-kwalificatierondes.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.