Overige

Diva

Ik wilde graag een kat. Gewoon omdat katten gezellige eigenwijze dieren zijn. Mijn vriend wilde geen kat. Hij vindt katten stom. Hij wilde veel liever een hond. Maar honden moet je uitlaten. Je huis ligt dan vol met haar en kwijl. Hoe je het ook wendt of keert, een hond in huis ruik je. En als hij dan tegen de muur gaat liggen, krijg je vlekken op de muur. Of als hij door het huis loopt, zwiept hij met zijn staart alles van tafel. Nee, geen hond in huis. Wel een kat. Toen we muizen in de garage zagen, kreeg ik mijn vriend ook zo ver. Wij gingen een kat ophalen. Nu hebben we Diva. Als wij thuis zijn is ze ook in de kamer en keuken. Of ze mag dan naar buiten. Als wij niet thuis zijn, is ze in de garage. Echt ik kon mijn geluk niet op! Eindelijk een kat! 

Drie keer raden wat mijn vriend doet als hij wakker is. Juist. Hij trekt een sprintje naar de garage om Diva eruit te laten. Dan doen ze een hele knuffelsessie. Zo overdreven. Maar als ik dat zeg, kijken ze mij állebei boos aan. Echt waar. Diva én Henk. ’s Avonds op de bank komt Diva er vaak ook bij. Dan duwt ze mij met haar poten van de bank af en gaat bij Henk op schoot liggen. Henk heeft dat niet eens door. Echt als Diva een middelvinger had, had ze die opgestoken. 

Als Diva weer naar binnen moet, omdat ik naar het werk moet, roep ik haar. Ze luistert heel goed naar haar naam. Oké ik geef toe. Alleen als Henk haar roept. Ik kom een kwartier te laat, omdat ik achter Diva loop te vangen. Boos en chagrijnig laat ik haar achter in de tuin. Wanneer ik weer thuis ben, probeer ik haar weer te vangen. Dat lukt mij niet. Als Henk thuis is, hoeft hij maar één keer te roepen. En ja hoor. Dan komt ze luid spinnend aangelopen en miauwt vrolijk naar Henk. Hij krijgt zelfs nog een paar kopjes. Hele gesprekken voeren ze dan met elkaar. Ik word dan genegeerd. Parmantig met haar staart omhoog, loopt ze mij straal voorbij. 

Diva is stom. Ik wil een hond. Zo een die mijn ouders ook hebben. Zon grote, met lange haren en kwijl. Als hij zijn kop schudt vliegt het kwijl in de rondte. Die hond ruik je al van verre. En hij heeft een enorme staart en is daarbij ontzettend onhandig. Maar hij komt je altijd wel heel vrolijk groeten! Ja ik haal mij een hond op! Fijn zon grote loebas. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.