Overige

Bakreden 12: Trouwfeest

Niemand mocht het weten. De kapper niet. De buren niet. De ooms en tantes niet. Hun vrienden niet. Dat het een groot feest werd, wist iedereen. Maar dat mijn zusje Mareen en haar vriend Roel zouden gaan trouwen wist bijna niemand. Alleen de ouders, broers en zussen waren op de hoogte. Toch hadden de meesten al wel een vermoeden dat er iets zou gaan gebeuren. Een huwelijk aanzoek of een bekentenis dat ze al getrouwd waren. Zelfs de kapper, die Roel en Mareen niet kent, had een vermoeden. ‘Weet je al wat je zusje aantrekt?’. Het was mega moeilijk om mij van de domme te houden, terwijl iedereen zat te vissen.

Vrijdag 26 oktober om 21.00 uur was het dan zover. De trouwambtenaar had zich verdekt opgesteld tussen de menigte. Terwijl mijn tante zich hardop afvroeg waarom mijn broertje zich in hemelsnaam in een pak had gehesen, want hij loopt immers het liefste op nam-leerzen, begon Roel zijn speech. Eindelijk. Het hoge woord was eruit. Ze gaan trouwen. En wel hier en nu. Iedereen was aanwezig dus de ceremonie kon beginnen. Roel en Mareen kleedden zich om in hun trouwoutfit. Roel had een prachtig pak aan en mijn zusje een fantastische witte jurk. Meghan en Harry waren er niks bij. Het leek wel een sprookje. Trouwen op de plek van de eerste kus.

‘Zou een witte jurk mij ook staan?’, fluisterde ik vragend (en hoopvol) aan mijn vriend. ‘Vast wel’, fluisterde hij terug. De trouwambtenaar had een mooi verhaal. En uiteindelijk mocht ik dan tekenen als getuige. ‘Wie zou jij vragen als getuige?’, vroeg ik mijn vriend. ‘Geen idee’, was zijn antwoord. Toen barstte het feest los. De band was geweldig. Er werd de hele nacht gedanst. ‘Vind je dit een leuke trouwband?’, vroeg ik mijn vriend. ‘Ja hoor’, was zijn antwoord. Toen was het tijd voor het gooien, en vooral het vangen, van het bruidsboeket. Naast mijn tante, zusje en vriendin van mijn zusje stelde ik mij strategisch op. Ik hoefde weinig moeite te doen om hem te vangen. Iedereen dook aan de kant. Samen met een vriendin van mijn zusje ving ik het boeket. Toen ze door had dat zij het boeket ook vast had, liet ze hem van schrik los. ‘Jaaa ik heb hem gevangen’, juich ik richting mijn vriend. ‘Ik zie het’, was zijn antwoord. Wanneer ik de trouwfoto’s terug kijk, word ik haast jaloers. ‘Zullen wij ook gaan trouwen?’, vraag ik mijn vriend. ‘Zullen we eerst boodschappen gaan doen. De yoghurt is op’, is zijn antwoord. Mareen en Roel jullie zijn en jullie feest was fantastisch. Onze bruiloft laat denk ik nog even op zich wachten. Wij gaan eerst even boodschappen doen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mareen november 16, 2018 at 1:34 pm

    Jaaaaaa super leuk!! 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.